Sam and Sabina

Sommar och sol
I värme som denna orkar man inte göra så många knop. Promenaderna blir tidiga morgnar samt sena kvällar när det är lite svalare. 
Men varför inte passa på att pasivitetsträna samt köra lite sök och annan hjärngympa istället. Vi har se senaste dagarna då Akilles inte orkar vara ute längre stunder ,tränat på att ta föremål på kommando även hämta. Kör med klicker vilket funkar super bra på denna herre. Vi har därefter kört en del hjärngympa där jag gömmer godis under föremål så får han söka upp godiset, vilket han tycker är väldigt roligt.
Utomhus har det blivit mest korta promenader men massa passivitets träning istället i stadsmiljö. Sen jag fick han har vi kämpat med just dessa problem  och även andra hundar. Eftersom han var såpass understimulerad blev han väldigt stressad av hundmöten och mycket stim. 
Men numera går han fint med slappt koppel och lyssnar på de flesta kommandon han får. Dock finns en del stress beteende kvar men inte på samma sätt. Brukar numera hjälpa att ha lite godis så han glömmer vad som gjorde han stressad vilket inte funka i början. Det går även att bryta han i tidigt stadie genom att bara vara lugn själv ignorera andra hundar samt låta han gå omkring och lukta.
Har märkt att det gjort stor skillnad på hans inställning till nya hundar bara han får nosa omkring och känna in miljön så går mötena bättre. Innan blev det ett helvete redan på ca 500m avstånd men det har blivit mycket bättre. Nu kan vi gå bakom hundar,     även ha hundar bakom oss nära vilket känns skönt. Sen till det bästa ,ta med hundar hem och möta dom inne utan något större en att han blir glad. Han kan möta hundar på väldigt nära avstånd spänner sig lite men inte mer en så. Bara de gånger när den mötande hunden börjar mot han så kan han göra ett ruckade och skälla till men lyssnar så fort man säger till han. Känns otroligt skönt att det gått såpass bra i träningen samt utvecklingen med honom så man kan trivas i ute miljöer med honom.
Lägger självklart upp lite bilder på herrn som vägrar att vara med på kort 😍
(null)